Veren suurentunut kolesterolipitoisuus on merkittävä valtimotaudin riskitekijä. Sen vuoksi vaara sairastua sydäninfarktiin ja aivohalvaukseen suurenee. Kolesteroleista LDL aiheuttaa haittaa ja HDL taas on hyödyllistä.
Kolesteroliarvoihin vaikuttaa ruuan sisältämä kolesteroli ja ruuan rasvojen laatu. Tyydyttynyt rasva (kovat eläinrasvat) vaikuttaa haitallisesti ja tyydyttymätön (pehmeät kasvisrasvat) vaikuttaa hyödyllisesti.
Huonon LDL-koles...terolin pienentämiseen voi käyttää itsehoidossa myytävää guarkumia, joka myös hidastaa hiilihydraattien imeytymistä pienentäen aterian jälkeistä verensokerin nousua.
Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.
Sivustollamme käytetään evästeitä
Sivuston välttämättömiin toimintoihin
Tilastoihin ja analyyseihin
Markkinointitarkoituksiin
Valitse "Hyväksy kaikki", jos hyväksyt evästeiden käytön ilmoittamiimme tarkoituksiin. Jos haluat muuttaa evästeasetuksia, valitse "Asetukset"